Frans Pool en Pieter de Kroon plattelandspioniers van Nederland

Wijnjewoude – Frans Pool en Pieter de Kroon van het project WEN (Wijnjewoude Energie Neutraal) zijn zaterdagavond in Ulft, tijdens een speciale VPRO Tegenlicht Meet Up, verkozen tot dé plattelandspioniers van Nederland.

Met de titel worden de pioniers van dit project, Frans Pool en Pieter de Kroon, gewaardeerd voor hun vasthoudende en enthousiaste inzet voor de verduurzaming van hun dorp met als doel om in 2025 energie neutraal te functioneren. De jury prees Frans en Pieter om hun enthousiaste pitch en ziet Wijnjewoude als een voorbeeld voor andere plaatsen in de landelijke energietransitie. Tevens prees de jury het gebruik van de bestaande infrastructuur voor het vervoer van opgewekt biogas.

Lees verder in de Drachtster Courant

 

 

Over de auteur

Energiewerkplaats Fryslân

Bekijk alle posts