Gouwenaar, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Energiemix Methode Kimswerd

Energiemix Methode Kimswerd: Drie molens zijn voldoende

“Zelfs kritische mensen deden mee. Dat kwam vooral doordat de Energiemix Methode (EMM) van de Energiewerkplaats Fryslân (EWP) een spelelement in zich heeft”, aldus de mensen van Duurzaam Kimswerd. ‘Samen werken aan een energie-onafhankelijk dorp’ staat op de homepage van de Stichting Duurzaam Kimswerd. “En de EMM is echt een goed begin. Het doel is bereikt: we hebben zicht in hoe het dorp erin staat. We zijn met elkaar in gesprek gegaan”, aldus de initiatiefgroep.
“Wat mooi was om te zien dat mensen onverwachts naar voren stapten. Zoals een boer die niet per se voorop loopt in de energietransitie. Maar op het moment dat duidelijk werd dat we met drie dorpsmolens voldoende energie voor het hele dorp hadden, gaf hij aan: ’Als het moet dan wil ik wel een molen plaatsen’”.
“Als initiatiefgroep heb je ondersteuning nodig om verder te komen. De Energiewerkplaats biedt professionele ondersteuning, zowel qua organisatie, materialen als voldoende mensen met kennis en ervaring. Het is het geld dubbel en dwars waard.”

Ook geïnteresseerd om via de Energiemix Methode een kick start te maken voor een energieonafhankelijk dorp? Stuur een mail naar: beheer@netwerkduurzamedorpen.nl

Afbeelding: Gouwenaar, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons