Energiecoöperaties wekken stroom op voor bijna kwart miljoen huishoudens

De productie van duurzame energie door burgercollectieven is in 2019 met bijna 70% toegenomen. Er is nu 119 MWp aan collectief zonvermogen en 193 MW aan collectieve wind in eigendom van energiecoöperaties, opgeteld genoeg stroom voor ruim 235.000 huishoudens. Op korte termijn staat een groei van nog minstens 70% op de planning. Het aantal lokale energiecoöperaties in Nederland is in 2019 toegenomen met 69 naar 582. Minstens 85.000 Nederlanders nemen deel aan de energietransitie via deze energiecoöperaties. Dat blijkt uit de vijfde Lokale Energie Monitor.

Lees het gehele persbericht en de Lokale Energie Monitor via HIER opgewekt

Uit de monitor blijkt dat Fryslân de meeste coöperaties per aantal inwoners heeft (107 per miljoen inwoners). 

Over de auteur

Energiewerkplaats Fryslân

Bekijk alle posts