Energieloket Ús Koöperaasje

Nieuw informatieloket

Voor bestaande en nieuwe initiatieven heeft Ús Koöperaasje een informatieloket geopend waar algemene voorlichting verkrijgbaar is over opwekprojecten. Dit loket heeft een eigen telefoonnummer namelijk:
085 – 0 65 7669.
Dit nummer is op dinsdag en donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur direct te bereiken. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om Ús Koöperaasje via het bekende email adres info@kooperaasje.nl. Via dit loket wil Ús Koöperaasje een inspirerende en voorlichtende rol spelen naar potentiële leden en bestaande projecten toe. Hierdoor blijft Ús Koöperaasje ook beter op de hoogte van nieuwe initiatieven, die uiteraard ook lid kunnen worden van onze beweging. Ús Koöperaasje wil graag volgend jaar de 50 aangesloten leden halen, we zitten op dit moment op bijna 45, maar het allerliefst zien we een verdubbeling van het aantal leden.

Mede opgericht dankzij Doarpswurk

Omdat Ús Koöperaasje niet de middelen en mankracht heeft om leden te ondersteunen bij de realisatie van bijvoorbeeld Postcoderoos, heeft Ús Koöperaasje gekozen voor een partnerschap met ECoop. Dit is eigenlijk een voortzetting van de reeds bestaande samenwerking die eerder onder de vlag van de Energiewerkplaats bestond. Deze nieuwe voortzetting is financieel mede mogelijk gemaakt door Doarpswurk.

Realisatie van PCR-projecten

Leden van Ús Koöperaasje die een Postcoderoos project willen starten konden tot 1 januari 2018 terecht bij de Energiewerkplaats voor ondersteuning bij de uitvoering. Omdat de Energiewerkplaats niet direct meer Postcoderoos projecten ondersteunt, maar wel andere manieren van collectieve opwek, is er met behulp van Doarpswurk dit loket opgezet. Ús Koöperaasje gaat hier de uitvoering aan geven zodat initiatieven gratis algemene voorlichting kunnen krijgen. Wanneer er een daadwerkelijk project wordt gestart verwijst Ús Koöperaasje hen graag door naar ECoop. Zij zullen een passende offerte maken voor de coöperaties die een project willen realiseren en deze begeleiden van ‘Aanvraag tot Zonnedak’.

Nieuwe regeling

Daarnaast gaat ECoop voor energie-initiatieven een informatiebijeenkomst organiseren waarin de veranderingen in de subsidie voor de opwek van duurzame energie aan de orde zal komen (toekomst PCR-regeling / overgangsregeling / de terugleververgoeding). Omdat hier nog veel over onduidelijk is heeft Ús Koöperaasje met ECoop afgesproken dat zij dit niet alleen gaat onderzoeken, maar ons ook op de hoogte houdt over ontwikkelingen zodat Ús Koöperaasje zijn leden hierover kan informeren.