‘Wijnjewoude Energie Neutraal’ wint Henk Aalderink prijs

Het project Wijnjewoude Energie Neutraal heeft de Henk Aalderink prijs 2016 gewonnen. Wijnjewoude is bezig om in 2025 het dorp energie neutraal te laten zijn. De hele dorpsgemeenschap bespaart op energie en wekt in het eigen dorp groene energie op. Volgens de jury is dit project een voorbeeld voor het platteland van de toekomst. De Henk Aalderink prijs is een initiatief van de P10, het samenwerkingsverband van de grootste Nederlandse plattelandsgemeenten, waaronder Opsterland. Op 2 december neemt de WEN de prijs in ontvangst in Zeist.

Wijnjewoude Energie Neutraal heeft met de Henk Aalderinkprijs 2016 landelijke erkenning gekregen als meest vernieuwend en realistisch dorpsproject, dat de leefbaarheid vergroot en een antwoord is op de vraagstukken waar het platteland nu en in de toekomst mee te maken heeft.

De Henk Aalderink prijs is vernoemd naar de oprichter van de P10. De grootste plattelandsgemeenten zijn hierin verenigd om zo in Den Haag een stevig plattelandsgeluit te laten horen. Het doel van de prijs is om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend is, vernieuwend is en gelooft in de toekomst.
Meer informatie: hier met foto’s, hier en hjir.

logo-wijnjewoude-energie-neutraal-page-001

Over de auteur

Jornt Elzinga

Bekijk alle posts